AO Arhitect Studio Art - arhitect Pitești - Arhitectura incepe în dialog cu clientul.

Vă oferim competența tehnică, creativitatea și fiabilitate personală pentru a vă realiza proiectul de construcție asa cum vi l-ati dorit si chiar mai mult de atat.

Rezultatul durabilității și al utilizării pe termen lung cu un nou mod de a gândi despre calitatea arhitecturii. Arhitectura noastră se caracterizează printr-o armonie si interacțiunea dintre construcție, material și formă.

Un proiect de succes pentru noi la AO Arhitect Studio Art - arhitect Pitești - arhitect București, este dezvoltarea de soluții optime pentru client în același timp respectarea calculelor de cost și timp. Incepand cu target-ul energetic, renovarea vechii dvs. clădiri până la o clădire comercială complexă nouă, planificăm și supraveghem proiectul dvs. de clădire.
AO Arhitect | Arhitect Pitești
AO Arhitect | Arhitect Pitești

ARHITECTURA ESTE ACEASTĂ DEDICAȚIE FASCINANTĂ CARE PERMITE POEZIEI SĂ PRINDĂ FORMA PERFECTĂ.

Arhitectura are un loc important în societate. În calitate de arhitecți, la AO Arhitect Studio Art - arhitect Pitești - arhitect București , ne considerăm responsabili pentru menținerea acestor valori și crearea unor valori durabile. Acordăm atenție utilizării surselor de energie regenerabile, a resurselor locale și a materialelor de înaltă calitate. Împreună cu planificarea inteligentă și principiile estetice, creăm un nou spațiu tangibil cu fiecare sarcină, atât pentru individ, cât și pentru noi ca si comunitate.

AO Arhitect Studio Art - arhitect Pitești - arhitect București reunește abilitățile necesare într-o echipă individual pentru cerințele dumneavoastră. Accentul principal se pune pe o planificare precisă și o execuție curată. La AO Arhitect Studio Art vă oferim soluții personalizate, cu accent pe arhitectura contemporană. Creăm comunicarea și procesarea orientată spre țintă a clădirilor noi, extinderi și conversii în zonele de construcții rezidențiale, clădiri culturale, extinderi de mansardă, case unifamiliale, spitale, centre de sanatate și design interior.

Filozofia noastră este de a crea spațiu și de a-i insufla viața. Aducem funcția și emoția la un nivel comun.

„Intrarea într-o casă trebuie să fie ca o călătorie plină de surprize. "(Eileen Gray)Arhitectura este o tehnică culturală. Nu este niciodată autonoma, nici finita; face parte dintr-un ciclu cultural complex în serviciul societății în ansamblu. Drept urmare, arhitectura este întotdeauna o reprezentare a societății, mai degrabă decât o disciplină autonomă. Importanța identității în spațiul proiectat, de la individ la comunitate, de la oraș la regiune, nu poate fi subestimată. Într-un moment în care există o estompare a limitelor între real și virtual, urban și rural și local și global, mediul nostru construit joacă un rol fundamental în definirea identității.

 

AO Arhitect Studio Art - arhitect Pitesti - arhitect Bucuresti răspunde provocărilor viitorului cu o atitudine optimistă față de identități multiple și simultane, care permite un grad mai ridicat de complexitate. Nu există un singur adevăr și credem că hibridizarea sporește calitățile caracteristicilor sale constitutive.

 

Procesul nostru de proiectare este bazat pe dovezi și centrat pe om. Abordarea noastră provine mai degrabă din scenografie și mișcare decât din tectonică. În acest fel, suntem capabili să creăm o arhitectură dinamică, flexibilă, care permite citiri multiple.

 

Lucrările noastre prezintă design-uri pentru proiecte în domeniile arhitecturii rezidențiale și comerciale, sănătății, mobilității, digitalizării, muncii, brandingului, planificării generale și culturii urbane, toate acestea transformând realități diferite în hibrizi noi.


Arhitectura ca pasiune

Suntem activi în toate domeniile arhitecturii, de la construcția de machete ce dau forma viitorului până la planificarea urbană și combină realizările arhitecturale inovatoare cu un nivel ridicat de experiență. Dimensiunea proiectelor nu contează aici, este vorba mai mult despre efortul constant de a găsi soluția optimă pentru sarcina la îndemână.

Arhitectura ca schimb

Diferite tradiții arhitecturale, asociate cu abilitățile individuale și competențele specifice ale arhitecților, sunt împletite în munca de colaborare pentru a produce un rezultat substanțial.

Arhitectura ca proces

Prin dialogul constant de formă și funcție, precum și prin includerea unor factori contextuali generatori de calitate, fiecare clădire primește propriul său armonic evident.

AO Arhitect | Arhitect Pitești
AO Arhitect | Arhitect Pitești

AO Arhitect Studio Art - arhitect Pitești - arhitect BucureștiScopul nostru, la AO Arhitect Studio Art - arhitect Pitești - arhitect București, este de a găsi soluții inovatoare și neașteptate - pentru a detecta și a realiza potențialul de calitate. Arhitectura inovatoare este creată printr-un proces de planificare deschis, creativ, în cooperare intensă cu clientul și planificatorii specialiști (statică, servicii de construcții, fizica clădirilor). Această muncă de echipă interdisciplinară permite cea mai bună soluție posibilă pentru client după o analiză prealabilă a diferiților parametri (cerințe de către client, condiții naturale și urbane, contexte sociologice).

Străduindu-ne pentru abordări și perspective holistice, lucrul la proiecte depășește uneori cadrul necesar „Foarte multa sticlă și detalii bine gândite, astfel încât atmosfera creata să se potrivească cu procesele zilnice„ pentru un proiect, ar fi trebuit să aibă loc deja experimentul intelectual - proiectul este implementat pe model - în funcție de sarcina de față, acest model este generat tridimensional si ajustat la dorintele si necesitatile beneficiarilor.

O mare varietate de factori, cum ar fi locația, dorințele, bugetul, costurile, reglementările de construcție etc., formează punctul de plecare pentru proiectele noastre.

Din aceste condiții-cadru extinse, la AO Arhitect Studio Art - arhitect Pitești - arhitect București, dezvoltăm soluții individuale, personalizate.

Calitatea spațială, priveliștile, stările de iluminare, funcționalitatea, unicitatea, atmosfera, camerele în care clienții noștri se pot găsi și se pot simți bine, sunt ceea ce caracterizează un proiect de succes pentru noi.

Dezvoltarea unui oraș este indisolubil legată de mobilitate - circulația persoanelor și a mărfurilor. Planificarea urbană din secolul al XX-lea s-a bazat pe separarea traficului murdar și zgomotos de țesătura urbană umană nepoluată, dar megalopolurile globale suferă în prezent de implicațiile crescânde ale traficului.

Combinarea mobilității cu emisii zero, cu zgomot redus, cu digitizarea profundă și inteligenta artificiala, va avea un impact enorm asupra evoluției orașelor și a zonelor rurale, în timp ce noile concepte de mobilitate ar trebui să ne schimbe înțelegerea spațiilor și infrastructurii comunale. Cum putem regândi relațiile mentale și fizice dintre rural și urban? Cum ne vor modela noile concepte de mobilitate comportamentul nostru? Cum vor fi planificarea orașului, arhitectura și designul afectate de inovațiile în mobilitate?

La nivel societal, există mult mai multe la aceste întrebări, având în vedere că mobilitatea fizică este legată de mobilitatea socială. Mișcarea a fost întotdeauna crucială pentru configurațiile spațiale ale proiectelor noastre și concepția lor despre spațiu, derivată din înțelegerea scenografică a arhitecturii.

Soluții individuale pentru diferite sarcini

Construirea necesită un nivel ridicat de angajament și resurse ecologice și economice extinse. Prin urmare, ne străduim să obținem clădiri de înaltă calitate, care să fie durabile, atât din punct de vedere tehnic, funcțional, cât și estetic.

La AO Arhitect Studio Art - arhitect Pitești - arhitect București ne asumăm responsabilitatea pentru mediul nostru și implementăm măsurile structurale într-un mod care să păstreze resursele.

Clădirea durabilă este importantă pentru noi. Pentru a realiza acest lucru, ne bazăm pe detalii de construcție încercate și testate și pe utilizarea materialelor încercate.

Controlul costurilor, conformitatea costurilor și controalele de calitate sunt la fel de importante în implementarea unui proiect ca implementarea optimă a dorințelor și cerințelor clienților noștri.

Întrebări frecvente

Cât costă prima discutie?


AO Arhitect Studio Art vă va oferi cu plăcere o consultare inițială gratuită în biroul nostru de arhitectura, aflat in Institutul de proiectari din Pitesti, cu o programare telefonica in prealabil.


Cum sunt luate în considerare dorințele noastre și cât durează proiectul?

La începutul proiectului, noi la AO Arhitect Studio Art - arhitect Pitești - arhitect București, purtăm o discuție detaliată cu dvs. despre dorințele dvs., profilul cerințelor și bugetul. Pe baza acestei discuții, după un tur al proprietății și o clarificare a legii constructiilor, începem cu proiectul preliminar. Durata acestei faze de servicii se extinde la aproximativ 1-2 săptămâni și se încheie cu prezentarea proiectului preliminar. Proiectul preliminar include prezentarea ideii de proiectare pe baza documentelor de planificare (planuri de etaj, vederi, secțiuni), diagrame și o estimare a costurilor aproximative. Pe baza proiectului preliminar, în procesul de proiectare ulterior se dezvoltă un concept de material, lumină și culoare. Ideile mai specifice ale clientului care rezultă din prezentul proiect preliminar sunt încorporate în cursul proiectului. După finalizarea fazei de proiectare, noi la AO Arhitect Studio Art, începem să pregătim documentele de planificare pentru depunerea proiectului dumneavoastră autorităților.


Ce servicii de planificare oferă arhitectul?

Biroul nostru de arhitectura oferă toate serviciile de planificare necesare pentru proiectul dumneavoastră:

Consultanta / Obtinerea Certificatului de urbanism/ Avize necesare / Studii de specialitate / Expertiza tehnica / Obtinerea Autorizatie de Construire/ Desfiintare / Verificarea proiectelor / Participare la faze determinante / Receptie la terminarea lucrarilor / Design interior / P.T. - D.D.E. Proiect tehnic cu detalii de executie / D.T.A.D - Proiect autorizatie de desfiintare / Proiect de baza + D.T.A.C. / Urbanism - PUD, PUZ, PUG / Proiect de design exterior / Studiu geotehnic / Ridicare topografica / Intabulare / Cadastru / Studiu de energie alternativa / Expertiza tehnica / Proiect de imprejmuire teren / Proiect de organizarte de santier (D.T.O.E.) / Studiu de insorire / Studiu de utilizare al energiei alternative /

Aceste servicii pot fi, de asemenea, contractate individual.


Cât durează construcția unei case unifamiliale?

De regulă, se poate aștepta un timp de construcție de 10-12 luni.


Cine mă va susține în faza de construcție?

La cerere, noi la AO Arhitect Studio Art - arhitect Pitești - arhitect București, putem prelua supravegherea contructiei clădirii sau ansamblului și putem coordona toate lucrările până la predarea cheilor.


Cat costă o casă unifamilială?

Deoarece dorințele și cerințele sunt foarte individuale și calitățile echipamentelor au o gamă largă, o declarație detaliată privind costurile de construcție poate fi făcută numai dacă aceste condiții cadru au fost predefinite împreună cu dvs.


Este o casă prefabricată mai ieftină decât casa proiectată de un arhitect?

Conform multor ani de experiență la AO Arhitect Studio Art - arhitect Pitești - arhitect București, o casă prefabricată nu este mai ieftină, daca comparam aceeași calitate. Atunci când se compară prețurile, este esențial să se compare sfera serviciilor oferite. În cazul preturilor pretinse la mp de la furnizorii de case prefabricate, lipsesc adesea elemente esențiale, care trebuie totuși luate în considerare în calculul general. De exemplu, subsolul sau planșeul, racordul de canalizare, traseele și amenajarea grădinii, mobilierul etc. nu sunt adesea incluse în costurile specificate.


Cine este răspunzător dacă ceva nu merge bine în timpul construcției?

Răspunderea (în caz de daune structurale sau execuție non-conforma a planului) revine făptuitorului, respectiv firmei de constructie. Aceasta trebuie să reproducă (sau să corecteze in cay de eroare produsa de constructor) proiectul, așa cum a fost convenit prin contract. În cazul neîndeplinirii, nu se accepta tranzacția și nici eliberarea facturilor. Prin urmare, este în interesul companiei executante să vă implementeze proiectul într-un mod tehnic impecabil și în termenul convenit. Dirigintele de santier își asumă rolul de a coordona și verifica lucrările de construcție. La cererea beneficiarului, noi la AO Arhitect Studio Art, putem pune un diriginte de santier la dispozitia beneficiarului.


Trebuie să-mi rezerv timp pentru șantier în timpul fazei de construcție?

În faza de construcție, doar câteva întâlniri - coordonate în timp util - sunt necesare din partea dvs. pe șantier. Acestea sunt, de exemplu, întâlniri de eșantionare.


Ce sistem de încălzire este cel mai eficient?

În funcție de buget, locația și construcția clădirii, precum și de cerințele de confort, se ia o decizie comună cu privire la ce sistem de încălzire trebuie utilizat. Ceea ce este esențial pentru noi, la AO Arhitect Studio Art - arhitect Pitești - arhitect București, este dezvoltarea unui concept de energie holistică.


Care sunt beneficiile ventilației spațiului de locuit?

Datorită etanșeității anvelopei clădirii în clădirile noi, este necesară o ventilație forțată adecvată în ceea ce privește fizica clădirilor pentru a preveni formarea mucegaiului. Instalarea ventilației spațiului de locuit cu recuperarea căldurii poate fi o măsură foarte buna. Alternativ, există și sisteme mai puțin complexe, care sunt utilizate atunci când este necesar.


Cât de mari sunt costurile de planificare în funcție de costurile totale de construcție?

Costurile de planificare depind de diferiți parametri: - Construcție nouă, recompartimentare sau renovare - Locația proprietății (oraș, țară, zonă de protecție, amplasare pe deal, etc ...) - Echipament standard - Complexitatea design-ului spatiului locuibil si forma exterioara În plus față de costurile de planificare, serviciile conexe, cum ar fi structura, rezistenta, instalatiile clădirilor, studiiul geologic etc. trebuie luate în considerare, în funcție de cerințe. După clarificarea condițiilor-cadru menționate mai sus, noi la AO Arhitect Studio Art - arhitect Pitești - arhitect București, putem estima costurile de planificare așteptate. Acestea pot varia, insa in medie, costul este in medie de 43 ron/mp când colaborați cu biroul nostru de arhitectură.


Cine se ocupa de avize?

De regulă, acest lucru cade in sarcina beneficiarului, insa la AO Arhitect Studio Art - arhitect Pitești - arhitect București, ne vom ocupa de avizele necesare la cererea dvs.


Cât de mari sunt, de regulă, costurile auxiliare de construcție?

Costurile auxiliare de construcție, cum ar fi autorizatiile si taxele de conectare (apă, canalizare, electricitate, internet) și costurile de dezvoltare pentru terenurile neamenajate (de exemplu, pentru construcția canalului, alimentarea cu apă, accesul etc.) variază în funcție de municipiu și pot fi calculate individual de noi la AO Arhitect Studio Art - arhitect Pitești - arhitect București, dacă este necesar.


Cât durează faza de planificare, cât durează faza de construcție?

Durata fazei de planificare și a fazei de construcție depinde de proiect. Pentru o nouă casă unifamilială, de regulă, vă puteți aștepta la aproximativ 1-2 saptamani de planificare (fara autorizatia oficială de constructie a proiectului – aceasta poate dura 1-2 luni) și la aproximativ un an de construcție.


Cine planifică facilitățile în aer liber, grădina și piscina?

La cerere, la AO Arhitect Studio Art - arhitect Pitești - arhitect București, putem prelua și planificarea și coordonarea facilităților exterioare și a grădinii. Dacă este necesar, lucrăm cu arhitecți peisagistici și firme specializarte in amenajare si plantare pentru a planifica și implementa grădini de o frumusete iesita din comun. De asemenea, suntem bucuroși să coordonăm planificarea piscinei și să o coordonăm cu constructorii de piscine parteneri.


Cine poate ajuta la întrebări despre planificarea bucătăriei, designul interior și alegerea mobilierului?

Implementarea tehnică a zonelor de locuit cu costuri ridicate, cum ar fi bucătăriile, băile, zonele de wellness, camerele de zi etc. și integrarea optimă a acestora în conceptul interior sunt aspecte importante care trebuie luate în considerare în faza de planificare a implementării. La cerere, la AO Arhitect Studio Art - arhitect Pitești - arhitect București vom prelua cu plăcere planificarea și coordonarea implementării designului interior al proiectului dvs. de clădire.


Dacă aveți întrebări suplimentare, vă rugăm să ne contactați!AO Arhitect Studio Art - arhitect Pitești – arhitectură București

AO Arhitect


Arhitect Andreea Oprea

 

 

Institutul de Proiectari Pitesti, Blvd I. C. Brătianu nr. 24, Etaj 8, Camera 8, Pitești

+40762796412

contact@aoarhitect.ro

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru web. Unele dintre ele sunt esențiale pentru funcționarea site-ului, în timp ce altele ne ajută să îmbunătățim acest site și experiența utilizatorului.